Belföldi utazások

2016. október 16. 17:18 - .Kamilla.

Araz étterem

Spárga napok

 Aki kedveli a spárgát, annak résen kell lennie, mert ezt az idényjellegű zöldséget csak bizonyos éttermekben lehet megtalálni, és ott is csak rövid ideig. Én mindkét fajtáját nagyon szeretem, de a kedvencem a friss zöld spárga.

Az Araz étterem késő tavasszal (2016. április 25. és 2016. május 08. között) egy héten keresztül várta - külön erre az alkalomra kialakított menüsorral - a spárga szerelmeseit. Az árak egy átlagos étteremhez számítva kicsit borsosabbak voltak, ellenben ha végigettük a 4 fogást, kedvezményesen tudtuk ezt megtenni: többféle előételből, levesből, főételből és desszertből tudtunk választani a saját szájízünk alapján (bor nélkül 7.850 Ft, borral 11.850 Ft-ba került).

Az én levesem fehérspárga-krémleves volt, Szent Jakab kagylóval. Nekem kissé túl volt sütve a kagyló, de ettől függetlenül magát a levest és a két íz párosítását nagyon kellemesnek találtam.

Előételnek pirított garnélát választottam spárgaágyon, medvehagymával és sült rukkolával. Hideg előétel volt, amire nem számítottam. Nekem a spárga melegen esik jól igazán, amikor kellemesen gőzölög a párolás vagy sütés-főzés után.

Főételem korianderes borjúszelet volt, fél font fehér spárgával (ezt lényeges tudni, már majdnem reklamáltam hogy szerintem nem volt annyi plusz melyik font, az angol vagy esetleg a dán vagy a holland? Akkor azért nem stimmelt! :), újburgonyával, szarvasgombás hollandi mártással. Viccen kívül a hús igazán szaftos, puha volt, a nagy só darabokat leszedegettem róla, hogy ne nyomja el a hús ízét. Talán furcsán fog hangzani, de a legfinomabb az újkrumpli volt; rég ettem ennyire jó minőségű, jóízű burgonyát.

Kamilla kisokos: 1 angol font egészen pontosan 453,59237 gramm. Ezt a tömeg /súly mértékegységet már csak kevés helyen használják: Angliában, a briteknél, az Amerikai Egyesül Államokban, Németországban (itt kb. fél kilónak veszik).

A desszert vaníliás spárgakrém volt, rózsafagylalttal, mandularopogóssal, macaron morzsával. A ropogós formája elég pajzánra sikerült, nem fejtettem meg, hogy okkal avagy ok nélkül… A rózsafagyi sajnos elég jeges volt, az íze viszont meglepően jól passzolt az édes spárgakrémhez. Sose hittem volna, hogy a spárgát valaha használni fogom ilyen kontextusban, de szívesen ennék ilyet máskor is.

Érdemes megjegyezni, hogy a számla végösszegéhez 10% szervizdíjat számolnak fel.

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://hungarinland.blog.hu/api/trackback/id/tr8211812629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Belföldi utazások
süti beállítások módosítása