A fesztivált immáron tizedik alkalommal rendezik meg Bábolnán a Magyar Lovagrend nevében a lovas pálya mellett. A hagyományos sonkák versenye mellett kézműves vásárral és magyaros ízekkel várják az ide látogatókat.
Kamilla kisokos: A Magyar Lovagrendet 2009-ben alapították. A régmúlt időkben a lovagok jó célt szolgáltak, védelmeztek valamit: ezen gondolat alapján született a lovagrend, a megmaradt, hagyományos sonkagyártók összefogása érdekében.
Ha valaki igazán friss, házi készítésű, megbízható termékre vágyik, annak itt a helye. Igaz, nem olcsó, mert ezek a nem iparilag gyártott termékek, ezért magasabb előállítási költségük, viszont sokkal jobb minőségűek és ízletesebbek.
Húsvét idején nem egy rossz gondolat itt megvásárolni a kolbászt és a sonkát. Aki különlegességre vágyott, annak itt volt a méregdrága és brutálfinom charloais érlelt marhasonka, aminek kilója 10.500 Ft (!!!) volt. A kívül szinte fekete, belül bíbor színű finomság vitte a prímet, sorban álltak a vásárlók. a többi pultnál nemkülönben, hiszen nem minden hétvégén van lehetőség kipróbálni ennyiféle friss, házi jellegű terméket.
Kamilla kisokos: a kuláré természetes bélbe (vastagbélbe) töltött, vastag kolbász.
Nagyon szimpatikus volt, hogy a minőségi húsok vására egy elkülönített, zárt helyre lett megszervezve. Itt megtalálható volt az összes termék, amire csak gondolni lehet a finom füstölt húsok terén. Több díjnyertes termékkel és termelővel találkozhattunk.
A húsvét közeledtével szükség lehet minden háztartásban a sonkára, friss kolbászra, amit itt nagy választékban kínáltak.
A fesztivál környezetében több látnivaló mellett vezet hazafelé az utunk. Talán a legszembetűnőbb a víztorony, illetve az 1938-ban épült Hősök kapuja, ami a Lovardával, illetve a víztoronnyal szemben található. Egy Pozsony megyei teleülés, Modor kapujának másolata. Az átjáró falát több márványtábla ékesíti, ami az 1948-as szabadságharcban illetve a két világháború alatt elesett bábolnai hősökre emlékeztet.
Amennyiben tényleg házi, finom, szeretettel készült, nem nagyipari körülmények között előállított élelmiszerre vágyunk, itt a helyünk.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.